Siirry pääsisältöön

Pintamaalausta odotellessa

Kevät on kevätkunnostuksen aikaa. Kotkan kutsuun oli vastattava, ja niinpä suuntasimme Carolinan kanssa torstai-iltana kevätkunnostusta jatkamaan.

Pohjan kostutusta
Perille päästyämme Hajewa oli saanut hameen kevään kunniaksi. Pohjan ympärillä olevien muovien ja ilmankostuttimien avulla vältetään pohjan turha kuivuminen ja mäntylautojen eläminen.

Kitattu kylki
Ammattimiehen työskentelyä voi verrata sanoilla "kovempaa ja korkeammalle". Tai ainakin saimme hyvän oppitunnin kylkien kittaamisesta. Mieleleen jäi ainakin ihan selkeästi kuinka kittiä voi käyttää ihan reilusti, mikäli rakoja ja koloja haluaa saada umpeen.

Torstai-ilta kului nopeasti maston ja kannen paikkalakkauksien myötä. Perjantaiaamun aurinko herätti ajoissa ja olimme Heikin avustuksella veneen kimpussa pian kahdeksan jälkeen. Aamulla lakkausten jälkeen hioimme kitatut kyljet sileiksi ja maalasimme niitä. Uskomattoman hyvän näköistä nähdä työn etenevän reippaasti.
Lisää kittiä
Maalien ja lakkausten kuivuessa Carolina putsasi sisätilat imurin avulla, samalla hioin ruffin katon maalipinnan himmeäksi ja kittasin muutamat raot umpeen. Seuraavaksi kävimme sisätilan kalusteiden kimppuun. Tai tarkastimme niiden kunnon ja totesimme että ei niille tarvitse tehdä juuri mitään!

Vesillelasku käynnissä
Suomen puuvenekeskuksessa talvehtivat myös muutamat vähän suuremmat veneet! Hajewan kunnostettavien kohteiden kuivuessa tarkistelimme Heikin kanssa aikataulua kunnostuksen loppuun viemisiksi. Keskusteluiden painopiste siirtyi pian kesään ja veneen pääkaupunkiseudulle purjehtimiseen eikä lämmin kevätaurinko ainakaan helpottanut yltyvää purjehduskuumetta :)

Puomi korjattavana
Aikaisemmin mainitsin ammattimiehen huolellisuudesta kittaamisessa. Vastaavasti Kimmon korjatessa puomia pieneltä vaikuttavat seikat saavat oikeat mittasuhteen. Oksa ei ainakaan vahvista puomin rakennetta ja tuo kohta oli järkevä korjata puomin muun korjauksen yhteydessä.

Tarkkaa maalausta
Päivän päätteeksi maalasimme vesilinjassa sekä vapaalaidan yläreunassa olevat vihreät linjat (ja luonnollisesti paikkalakkasimme ja -maalasimme vielä yhdet kerrokset). Illansuussa pakkasimme auton ja lähdimme kohti vapun viettoa. Aikamoista!

Kommentit