Siirry pääsisältöön

Seikkailu alkaa!

Torstaina 21.4.2011 klo 09:15 Hajewan kauppojen allekirjoittamisen myötä matka puuveneilyn maailmaan sai lentävän lähdön. Vain 15 minuuttia myöhemmin kevätkunnostus oli jo täydessä vauhdissa suomen puuvenekeskuksessa.

Palataan historiassa vähän taaksepäin. Eli edeltävänä syksynä pääsin tutustumaan kyseiseen Hai-veneeseen. Purjehtiminen puuveneellä on melko koukuttava laji ja reilu puoli vuotta myöhemmin tarjoitui mahdollisuus purjehtia myös seuraavana kesänä, eikä sitä voinut ohittaa. Muutamien puhelinsoittojen ja sähköpostien vaihdon jälkeen starttasimme Mikan kanssa torstaina 21.4 aamulla klo kuusi Kotkaa kohti ja noin kahden tunnin kuluttua olimmekin perillä. Paikkaan tutustumisen jälkeen olinkin yllämainitussa tilanteessa, hiomakone kädessä putsaamassa veneen vapaalaitoja neljän puunvenesepän hyvien ohjeiden mukaisesti!

Tarkkaa teippausta
Hajewa on Hangossa 1995 rakennettu Hai-vene. Se on 1930-luvulla kilpailu- ja retkikäyttöön suunniteltu klassinen purjevene. Haipurjehtijat edustaa kyseisen yksityyppiluokan ympärillä pyörivän yhteisön aktiivista toimintaa.

Veneen kevätkunnostus eteni reippaasti torstain aikana. Mikan hoitaessa kannesta irtoavien lakkojen poistoa minä hioin kylkiä. Puuvenekeskuksen porukasta oli huomattavasti apua ja jokaiseen ihmetykseen (niitä oli paljon) löytyi eteenpäinvieviä ohjeita. Kannen ja kylkien ensimmäinen työvaihe oli valmis illansuussa, jonka jälkeen kannelle päästiin tekemään ensimmäiset paikkalakkaukset sekä kylkiin tarvittaviin kohtiin maalauksia pohjustusmaalilla. Ennen loppuillan saunaa saimme vielä raaputettua suurimmat irtoavat myrkkymaalit pohjasta sekä maalattua valtaosan pohjasta uudestaan myrkkymaalilla.

Maalausurakka etenee
Perjantai alkoi siitä mihin edeltävän iltana jäätiin. Vapaalaitojen maalipinnassa olevat kolot saivat täytteekseen kittiä ja kansien paikkalakkaukset seuraavan kerroksen lakkaa. Remppaporukkamme sai vahvistusta kun Carolinakin tuli Kotkaan hieman ennen puolta päivää vanhempieni kyydillä. Samalla kävimme tutustumassa käynnissä olevaan Blue Marlin projektiin.

Kevätkunnostuksen ensimmäisen kaksipäiväisen saldo oli hyvä. Maston ja kannen paikkalaukkaukset pääsivät hyvään alkuun, samoin vapaalaitojen maalipinnan kunnostus. Pohjan myrkkymaalit saatiin levitettyä ja vesilinjan viiva maalattua. Seuraavaa kertaa odotellessa!

Kommentit