Siirry pääsisältöön

Ja pinta kiiltää!

Vapun ja muitten vastaavien pakollisten pyhäpäivien jälkeen lähdimme Mikan kanssa moikkaamaan erästä projektia Kotkassa. Kuten totuttua, starttasimme klo 06:05 Töölöstä ja olimme hieman ennen kahdeksaa auringonpaisteessa kylpevässä Kotkassa.

Tämän päivän tavoitteena oli saada kansi ja kyljet maalattua. Saapuessamme paikalle Heikki oli valmistellut Hain ympärille telineet, jotta lakkaus on näppärämpää. Telineet olivat juuri sen korkuisia, että niiltä oli helppo yltää kannelle turhemmin kurkottelematta tai kumartelematta.

Telineet helpottavat kannen käsittelyä
Kansi ja kyljet hiottiin hienolla hiekkapaperilla sameiksi. Tämän jälkeen pinnat imuroitiin ja pyyhittiin tärpätillä. Ja koska pölyä oli ilmassa melko reippaasti oli otollinen aika iltapäivätauolle. Ihmetteltyämme kahvikupin kanssa tovin vastarannalla laskettuja huviveneitä palasimme takaisin työn ääreen. Nyt pölyn laskeuduttua pinnat pyyhittiin vielä uudestaan, ensin karkeasti rievulla ja sen jälkeen huolellisemmin tahmaliinalla. Samaa tarkkuutta voisi periaatteessa soveltaa kotona kevätsiivouksen yhteydessä mutta rajansa kullakin :)


Imuri on helpottaa pölyn poistossa
Teippailtuamme aikamme pääsimme Heikin opastuksella lakkaamaan ja maalaamaan. Ruffin katto oli hyvä harjoitus- ja esimerkkikohde, jonka jälkeen vuorossa oli ensin kansi ja sen jälkeen kyljet. Mika kulki telan kanssa edellä lakkaa tai maalia levittäen ja allekirjoittanut tasoitti työn jäljen pensselillä. Kuten Mika tuossa aikaisemmin tänään totesi, on kunnostaminen hyvällä porukalla hauskaa hommaa. Eritoten maalauksessa siitä kaverista on myös apua!

Arvaa kumpi on hionut valkoista maalia?

Päivän työn jälkeen kylkeä voi käyttää peilinä..

Maalattu vapaalaita
Ja tälle kannelle kelpaa kahvikupin laskea.

Jatkopinnankin olisi voinut toki kunnostaa :)

Miten sitä sanotaankaan, työ tekijäänsä kiittää. Tämän päivän saldo näyttää varsin mainiolta!

Kommentit

  1. Alltså den här är ju otrolig! :)

    /Vicco

    VastaaPoista
  2. Vau, hienolta näyttää, onneksi olkoon! Can´t wait to see live.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti