Siirry pääsisältöön

Evli Hangon Regatta 2011 - Osa 2/3: Kokemuksia kilpailusta

Evli Hangon Regattaa purjehdittiin heinäkuun kolmena ensimmäisenä päivänä, perjantaista sunnuntaihin. Olimme joka aamuna skarppina puoli kahdeksalta veneellä ja pääsimme kaikissa lähdöissä ehjinä maaliin saakka.
Lähtöalueelle siirtyminen
Haimme purjehdusohjeet hyvissä ajoin regatan alkua edeltävänä iltana ja tutustuimme niihin tarkasti. Kilpapurjehdus on ihan oma maailmansa, ja niinpä ennen perjantain ensimmäistä starttia olimme aika hermona. Perjantaina oli kaksi starttia, ja olimme kisa-alueella jo hyvissä ajoissa treenaamassa käännöksiä ja tutustumassa rataan.

Myötätuuliosuus
Hangon regatta avaa Hai-rankingin, ja meitä oli kaikkiaan 12 venettä. Hai-luokka olikin yksi suurista luokista. Muut luokan purjehtijat olivat mukavia, ja jo ensimmäisen päivän jälkeen meitä oli autettu eteenpäin niin rikin trimmauksen kuin spinnun kanssa. Hai-veneet kisasivat C-alueella, ja radassa oli vasta-, sivu- ja myötätuuliosuudet. Perjantaina ja lauantaina oli kaksi starttia, ja puolestaan sunnuntaina hyvin heikon tuulen pitkittämä ensimmäinen lähtö jäi ainoaksi.

Purjehdus- vai melontakilpailu?
Meillä kilpailun edetessä lähdöt sujuivat koko ajan paremmin, ja varsinkin lauantain toinen lähtö onnistui, osan veneistä jäätyä kahinoimaan starttiveneen ympärille. Tuolloin tulimme ensimmäiselle kääntömerkille viiden ensimmäisen veneen joukossa. Sivutuulikin sujui hyvin, mutta myötätuuliosuudet olivat meille ilman spinnua aivan toivottomia ja paikoittellen kisasimme jollien keskellä :)

Loittenevia peräpeilejä
Hangon regatta on tunnettu kesätapahtuma, ja niinpä kaupungilla tapaa useita tuttuja. Illan viettäminen veneellä kavereitten kanssa on mukava lisämauste kisailun keskelle.

Kisa-, huolto- ja vapaa-ajan joukkueet

Kommentit