Siirry pääsisältöön

Evli Hangon Regatta 2011 - Osa 1/3: menomatka

Kesäinen Hangon regatta oli meidän venetiimille yksi kesän kohokohdista. Regattaan osallistumista päätettiin jo heti huhtikuussa ja veneen siirtoa Hankoon suunniteltiin hyvä tovi. Näin jälkikäteen katsellen se oli meno- ja paluumatkoineen myös ehkä koko kesän tapahtumarikkainta aikaa :)

Lähdimme Carolinan kanssa Hankoa kohti tiistaina 28.6. Ajankohta oli juuri juhannuksen jälkeen, joten vaikka kello oli noin puoli kahdeksan, oli aurinko noussut jo hyvän aikaa aiemmin ja kevyt koillistuuli ennusteli mukavaa purjehdusta.

Hajewa aamuauringossa
Tiukka alkukiri vaihtui nopeasti hyyyyyvin rauhalliseksi kevyiden puuskien metsästykseksi, kunnes tuuli tyyntyi kokonaan puoli yhdeksän aikaa. Näimme kotirannan, mutta olimme kuitenkin liian kaukana kaikesta sivistyksestä jotta olisimme päässeet purjeitta rantaan odottamaan tuulen uudelleen viriämistä. Onneksi olimme lähteneen ajoissa liikenteeseen, ja niinpä siirryimme auringonottomoodiin.

Kun ei tuule, niin sitten naatiskellaan
Suomen suvesta nautitun kahden tunnin jälkeen kyllästyimme odottamaan ja luonnollisesti herrasmiehenä päästin Carolinan purkamaan turhautumistaan veneen keulaan melan kanssa - ja pitäähän jonkun myös ohjata venettä :) Parinkymmenen minuutin kuluttua joko tuuli virkosi tai sitten pääsimme pois tyvenestä, ja matka alkoi toden teolla.

Porkkalan eteläpuolella
Muutaman tunnin kuluttua olimme päässeet jo Porkkalan eteläpuolelle ja Porkkalanselän ylitys oli alkamassa. Se aamupäivän koillistuuli oli muuttunut seudulle tyypilliseksi lounaistuuleksi, ja niinpä jouduimme kryssimään koko aamupäivän. Pieni puuhastelu ei menoa haitannut, ja jopa lämmin lounas tuli nautittua siinä ohessa. Porkkalanselän ylitys oli helppo, pääsimme käytännössä koko selän yli samalla halssilla.

Yöpymispaikka etuvasemmalla
Pääsimme perille suunnittelemaamme yöpymispaikkaan vähän ennen iltakahdeksaa. Oikeastaan aika hyvään aikaan, lähes 12 tuntia vesillä paahtavan auringon alla käy pidemmän päälle voimille, varsinkin kun sisätiloissa ei juuri tule vietettyä aikaa. Maittavan päivällisen jälkeen allekirjoittanut oli hyvinkin pian valmis yöpuulle.

Päivällinen ilta-auringossa
Seuraavana päivänä söimme nopeasti aamupalan ja lähdimme liikenteeseen jälleen hyvissä ajoin. Reippaan tuulen saattelemana pääsimme vauhdikkaasti Hankoa kohti. Itse asiassa vauhtia oli sen verran, että päätimme pysytellä alkumatkan sisemmällä reitillä. Matkan varrella kävimme täyttämässä vesivarastoja varmuuden varalta Sandnäs Udd K-kaupalla.

Tuuli kääntyi loppumatkasta myötäiseksi
Pienen pysähdyksen jälkeen palasimme väylälle kohti Hankoa. Jossain vaiheessa tuuli kääntyi myötäiseksi, ja koko loppumatkan päästelimmekin sitten mukavaa vauhtia eteenpäin. Hangon saimme näkyviin vähän kuuden jälkeen, ja perillä pääsimme juuri sopivasti päivälliselle.

Määränpää häämöttää
Hai-veneiden laituripaikka on ihan veneseuran rakennuksen vieressä. Löysimme kokeneempien Hangon regatan kävijöiden avustuksella heti oikean paikan veneellemme ja mukavan menomatkan viimeisteli laitupaikkamme vierellä rantautuessamme soittanut paikallinen bändi. Alkavan purjehduskilpailun saattoi aistia kaikkialla!

Kommentit