Siirry pääsisältöön

Kesä 2019 osa 4 - takaisin Kotkaan

Hajewan Kotkanpurjehduksen ajankohdat siirtyivät pariin kertaan ja mukava purjehduskausi alkoi kääntymään loppua kohden, joten reissu pilkottiin kahteen tehokkaaseen osaan.

Ensimmäisenä oli vuorossa purjehdus Pellinkiin. Tyhjensimme Jelenan kanssa tiistaina 10 syyskuuta työasiat kalenterista pois ja otimme aamun ensimmäisen lautan Valkosaareen. Pian oli purjeet nostettu ja lähdimme itää kohden.

Iltapäivä Helsingistä itään
Vaikka valtaosa työasioista oli siirretty pois, ei ihan koko kalenteria kuitenkaan onnistuttu tyhjentämään. Toisaalta mieluummin sitä istuu puhelimessa hetken aikaa veneessä kuin toimistolla.

Mieluummin työasioita puhelimella veneestä kuin läppärillä toimistolta
Reipas pohjoisen ja koillisen välinen tuuli puhalsi aina Emäsalolle saakka - käytännössä tämä siis tarkoitti kryssiä aallokon kuitenkin säilyessä kohtuullisena.

Reipas matkanteko jatkuu Pellingin itäpuolella
Vähän Emäsalon jälkeen tuuli kääntyi kaakkoon ja voimistui entisestään mutta meidän reitin kaartaessa pohjoiseen Pellinkiä kohden saimme vain mukavasti lisää vauhtia ja perillä Tirmossa olimme vähän kuuden jälkeen.

Toinen osa purjehduksesta oli seuraavana lauantaina Pellingistä Kotkaan. Tälle legille lähdimme Masan kanssa.

Takaisin Hajewan luona lauantaina
Päivälle oli luvattu voimistuvaa myötätuulta, jolloin matka taittuisi reipasta vauhtia. Otimme köydet irti vähän puolen päivän jälkeen ja lähdimme liikkeelle.

Viuhuu
Matkan aikana tuuli oli tosiaan ennustetun mukaisesti reipas ja vauhtimme sen mukainen. Seurasimme myös vähän takanamme olevaa säärintamaa ilmatieteen laitoksen sivuilla ja Loviisan eteläpuolella ollessamme vauhti yltyi entisestään.

Ja matka taittuu
Puuskissa ilman spinnua GPS näytti välillä noin kymmentä solmua ja säätiedotuksen mukaan puuskat olivat kovenemaan päin, kuitenkin vain hetkellisesti. Tässä vaiheessa varmistimme että valjaat olivat kiinni ja päätimme sitten laskea isopurjeen.

Pelkällä fokalla on välillä ihan kiva purjehtia
Taitoimme matkaa jonkin aikaa pelkällä fokalla - nopeuden pysyessä silti yli kuudessa solmussa :)
Reilun puolen tunnin kuluttua tuuli kuitenkin keveni ja nostimme isopurjeen takaisin ylös.

Tuulen vähän laantuessa iltaa kohden nostimme spinnun
Vähän ennen Pyhtään Kaunissaarta tuuli lähti tyyntymään entisestään ja nostimme spinnun. Kajuutan siivoamisen jätimme kuitenkin odottamaan laituriin pääsyä.

Kajuutta kauniissa järjestyksessä
Tähän aikaan vuodesta pimeä tulee jo vähän aiemmin. Olimme laittaneet valot päälle jo Kotkan edustalle ja saapuessamme tyytyväisinä Puuvenekeskuksen luokse oli hämärä jo laskeutumassa.

Puuvenekeskuksella
Mukava vähän urheilullisempi purjehduspäivä oli takana ja samalla myös kausi 2019 oli taputeltu kauniiseen pakettiin. Tästä oli enemmän kuin hyvä jättää Hajewa laituriin talviunia odottamaan ja jatkaa päivälliselle Kotkaan ennen seuraavan aamun bussikyytiä kotia kohti!

Kommentit