Siirry pääsisältöön

Kesä 2019 osa 3 - elokuu

Elokuussa alkupuolella Hajewa siirtyi asustelemaan Valkosaareen loppukaudeksi. Tarkoituksena oli käydä muutamia kertoja purjehtimassa iltaisin ja lisäksi Valkosaaresta olisi helppo lähteä Kotkaa kohti.

Purjehdimme elokuun ensimmäisenä sunnuntaina Hajewan valkosaareen Carolinan kanssa, vuosittainen kaveriporukalla järjestettävä regatta järjestettiin seuraavana keskiviikkona.

Matkalla Valkosaareen, jossa Hajewa asusteli loppukauden
Regatassa tällä kertaa Hajewan miehistö oli täysilukuinen Eevan, Saskan ja Artun tullessa mukaan. Pitkästä aikaa saimme tähän kisaan myös mukavan kelin.

Kisat käynnistymässä
Alkumatkasta itätuuli oli sen verran voimakas, että saimme pitää moottorissa ihan reilusti tehoja päästäksemme ulos. Purjeiden noston jälkeen vauhtia piisasi, reitin käydessä kääntymässä Merihaan edustalla.

Purjeiden laskua
Loppupuoli reitistä kävi kiertämässä Sirpalesaaren, jonka jälkeen ajelimme takaisin Valkosaareen. Kisa meni kivasti ja tulimme vain hieman voittanutta venettä perässä maaliin.

Takaisin laituriin
Seuraava kisa olikin jo horisontissa hai-veneiden SM:ien ollessa tänä vuonna Helsingin Sirpalesaaressa SPS:n järjestäminä, jonne siirsin veneen Jelenan kanssa. Muiden aikataulupaineiden johdosta Hajewa osallistui kisoihin vain sunnuntaina, Janin ja Masan ollessa miehistössä.

Hai-SM: järjestettiin SPS:llä
Perjantai ja lauantai olivat olleet melko rauhallisia kelien puolesta - sunnuntai vuorostaan oli vähän erilainen. Voimakas tuuli ja vesisade toivat omat mausteensa aamupäivän temmellykseen enkä ehtinyt ottaa kovin montaa kuvaa, mutta hauskaa oli. Kaksi ensimmäistä starttia olivat vielä melko helppoja, mutta viimeisessä startissa päätimme olla nostamatta spinnua ja silti vauhtia piisasi.

Viuhuva päivä
Kisojen jälkeen ajoimme Hajewan takaisin Valkosaareen. Ja takaisin sinne päästyämme aamupäivän myräkkä pyyhkiytyi pois auringon tullessa esille ja kuivatessa kastuneen veneen miehistöineen.

Auringossa on hyvä kuivatella
Elokuun viimeisenä sunnuntaina pakkasimme Hajewaan piknic-korin ja lähdimme Allin ja Jollen kanssa kohti Vallisaarta. En ollut aiemmin käynyt tuolla Helsingin edustalla sijaitsevassa ulkoilusaaressa ja se sijaitsee juuri sopivan sunnuntai-iltapäiväpurjehdusetäisyyden päässä.

Kohti Vallisaarta
Vallisaaressa on mukavat poijut ja tukeva laituri. Lisäksi paikka on kohtuullisen suojaisa, joten laituriin oli helppo tulla. Pian Hajewan ympärille tuli pari muutakin puuvenettä.

Vallisaaren laiturissa oli muitakin puuveneitä
Viikkoa myöhemmin, lauantaina 31. elokuuta vietettiin Valkosaaressa sukulaistemme häitä ja tämähän oli mitä oivin mahdollisuus kunnioittaa tilaisuutta juhlalipuilla.

Juhlaliput sukulaisten häiden kunniaksi
Ainoa ongelma tässä oli avainnippu, joka tippui taskusta veneen keulan kautta veteen.

Oliko ihan pakko tiputtaa ne avaimet tuonne?
Niinpä seuraavan aamuna puin uikkarit päälle ja kävin hakemassa avaimet pohjasta. Onneksi tuossa kohdassa ei ollut kuin reilu metri syvää ja veneen keula pysyi vakaasti paikallaan, joten avainten paikantaminen oli mahdollista.

Loppu hyvin - kaikki hyvin :)
Ensi kerralla saa olla vähän varovaisempi taskussa olevien tavaroiden kanssa.

Kommentit