Siirry pääsisältöön

Hajewan kesä 2012 alkoi äitienpäivänä

Koko kevään 2012 valmistelut huipuntuivat vesillelaskuun toukokuun ensimmäisenä sunnuntaina. Jo useampaa viikoa aiemmin olimme aloittaneet itse laskun ja sen jälkeisen ajan suunnittelu aprikoimalla keskeisiä kysymyksiä:
1) Kuinka monta pumppua tarvitaan pitämään vene tyhjänä?
2) Mitä kaikkea muuta Hajewassa pitäisi olla ensimmäisenä päivänä?
3) Miten itse asiassa Hajewa lasketaan veteen?
4) Mistä saamme pumppuun sähköä?
5) Entä jos sähkön saanti katkeaa?

Hajewa vesillä
Vaikka jännitys olikin sunnuntaiaamuna käsin kosketeltavaa, ei siihen olisi ollut oikeastaan mitään syytä. Vesillelasku meni ilman mitään kommelluksia. Pari päivää aikaisemmin jo silloin lähes tiiviiseen Hajewaan laskettu vesi oli tehnyt tehtävänsä - ensimmäisen 5 minuutin jälkeen Hajewaan oli tihkunut ehkä desilitra vettä. Meloimme venen Oscarin kanssa laituriin odottamaan seuraavaa viikkoa ja maston nostamista. Seuraavalla viikolla Mikki ja Pertti olivat auttamassa maston nostamisessa ja tämäkin sujui kuin vanhoilta tekijöiltä, vaikka olimmekin kaikki tekemässä sitä ihan ensimmäistä kertaa.

Äitienpäivä ja ensimmäinen purjehdus - hyvä syy juhlaan!
Kauden ensimmäinen purjehdus koitti äitienpäivänä 13.5. iltapäivällä. Kesä oli vasta tulossa, mutta kevyt tuuli kuljetti Hajewan turvallisesti puolen tunnin päähän kotisatamaansa. Perille päästyämme oli hyvä syy juhlia kevään projektin valmistumista Carolinan ja Mikan kanssa. Nostimme juhlaliput mastoon ja nautimme hyvin ansaitusta kevätauringon paisteesta Hajewan killuessa poijussa.


Punapipoinen merimies toukokuussa
Alkukesä kului nopeasti. Purjehdimme muutamia kertoja pääosin kotisataman ympäristössä ja kävimme Mikan, Eevan ja Carolinan kanssa pikinikillä Kirkkonummen edustalla. Kesäkuun loppupuolella ryhdyimme sitten valmistelemaan Hajewaa heinäkuun lomaa ja sen ensimmäistä etappia, Hangon regattaa varten. Kansi hioittiin ja lakattiin vielä kertaalleen, sähköt tarkastettiin, pilssipumpun takaiskuventtiilit uusittiin ja takakannen alle tehtiin vetolaatikko karttoja, elektroniikkaa, aurinkovoiteita ja muuta tarpeellista tavaraa silmälläpitäen. Edeltävän syksyn maston laskun yhteydessä vahingoittuneen windexin tilalle hankittiin uusi.
Hajewa oli valmis kesälomaa varten!

Kommentit