Siirry pääsisältöön

Syksy 2014: telakointi ja remppakauden avaus

Saatuamme Hajewan onnellisesti Kotkaan oli seuraavana vuorossa sitten telakointi valmisteluineen.

Aikaisemmat talvet vene oli talvehtinut Espoossa ja pukki oli yhä siellä. Niinpä kävin syyskuun viimeisenä viikonloppuna viemässä pukin Kotkaan ja samalla tyhjentämässä veneestä ylimääräiset tavarat. Tämän jälkeen kaikki olikin valmista nostoa varten, jonka hoidimme Tanelin kanssa lokakuun ensimmäisenä maanantaina.

Hii-op
Tästä kuukautta myöhemmin, marraskuun toisena maanantaina aloitimme remppakauden. Lähdimme siis Mikan kanssa jo aiemmin tutuksi tulleella tavalla hyvissä ajoin liikkeelle.

Kohti Kotkaa
Kotkassa on hyvät mahdollisuudet korjata myös hieman hankalampia kohteita Red Sky Craft (http://www.redskycraft.com/) -puuveneveistämön mukavien ja osaavien veistäjien avustuksella. Niinpä aloitimme Tanelin avustuksella puukölin kunnon tarkastuksen ottamalla ohjauspinnan irti. Ohjauspinna oli liimattu akseliin, mutta kuumailmapistoolin avulla liitos saatiin purettua.

Ohjauspinna irti
Tämän jälkeen jatkoimme peräsimen irroittamisella. Kaikkiaan nämä osat olivat hyvässä kunnossa, vaikkakin hieman jumahtaneet kiinni.

Seuraavaksi vuorossa peräsin
Peräsimen irroittamisen jälkeen ryhdyimme Mikan kanssa poistamaan maalia puukölin ja peräsimen välissä olevan puupalan ympäriltä. Maali ja puu tuntuivat olevan hyvässä kunnossa, sen verran hankalaa niiden poistaminen oli. Jostain syystä tämä puupala on kuitenkin hieman irti alaosastaan.

Yksi remppakohteista
Päivän toinen tavoite oli vuorossa maston taipuman mittaaminen. Seuraavaa kautta varten meillä on suunnitelmissa uudet purjeet, ja isopurjeen sopivuuden varmistamiseksi hyödynsimme Haipurjehtijoiden kotisivuilla (http://haipurjehtijat.fi/index.php/hain-trimmaus) ollutta ohjetta.

Maston taipuman mittaus käynnissä
Saatuamme marraskuisen päivän tavoitteet täyteen ja samalla remppakauden avatuksi totesimme vuorossa olevan hyvin ansaitun lounaan. Siten siis tavaroiden järjestelyn ja siivouksen jälkeen lähdimme Mikan kanssa takaisin Helsinkiä kohti.

Kommentit