Siirry pääsisältöön

Kesä osa 7: loppukesä

Elokuun ensimmäiset viikon hujahtivat nopeasti, ja seuraavan kerran oli vuorossa jälleen valmistautuminen vuosittaiseen kaveriporukalla järjestämäämme pieneen regattaan.

Ennen sitä jännitin jälleen – perinteisesti – milloin saisin riittävästi tuulta päästäkseni Hajewan kanssa Valkosaareen. Valmistelimme siis tiistaina 23. elokuuta töiden jälkeen Viccon kanssa veneen purjehduskuntoon, säädimme busterin takaisin rantaan ja lähdimme kohti Helsingin keskustaa.

Keskustaa kohti
Alkumatkasta meillä oli kohtalainen lounaistuuli, mikä siis tarkoitti spinnua. Myötätuuli jatkui mukavana perille saakka, mutta jostain syystä se tyyntyi nopeasti päästyämme Helsingin edustalla ja niinpä ajoimme moottorilla viimeisen mailin.

Leikkimielinen kisailu oli puolestaan vuorossa keskiviikkona. Tänä vuonna sain mukaan melko kokeneen miehistön, eli Lampun ja Antin. Skaban sää oli jälleen sama kuin edeltävinäkin vuosina, eli aurinko paistoi mutta tuuli oli erittäin kevyt.

Ocean race
Lähdimme Valkosaaresta pohjoistuulen saattelemana kohti etelää. 5 minuutin kuluttua laskimme spinnun ja aloitimme kryssin tuulen käännyttyä 180 astetta. Tiukan 1,5 tuntia kestäneen kisan jälkeen tulimme toisena maaliin ja olimme tyytyväisiä suoritukseemme.

Elokuun viimeiselle viikonlopulle olin suunnitellut matkaa Tirmoon, mutta elokuun tyynet säät jatkuivat ja niinpä veimme Hajewan takaisin kotipoijuun perjantai-iltana.

Takaisin kotipoijua kohti
Matka alkoi mukavasti ilta-auringossa, mutta jostain syystä saimme jälleen sumuverhon vastaamme.

Kylmää ja märkää tiedossa
Kylmää, märkää ja lähes tyventä kesti onneksi vain noin tunnin ajan, jonka jälkeen ilma kuivui ja lämpeni selvästi. Kotipoijuun pääsimme hieman auringonlaskun jälkeen moottorin avustamana.

Aurinko laski ennenkuin pääsimme perille
Elokuun lopussa ja syyskuun alussa normaalit rutiinit tuntuivat häiritsevän veneilyä, sillä seuraavan kerran olimme purjehtimassa vasta keskiviikkona syyskuun puolivälin jälkeen.

Syyskuun ilta-aurinko lämmittää vielä puoli kuuden aikaan
Suunnitelmissamme oli viedä seuraavana viikonloppuna Hajewa Kotkaan, ja sitä varten alustava ajatus oli purjehtia keskustaan. Joonaksen ja Carolinan kanssa valmistellessamme Hajewaa tuumimme kuitenkin että pyörimme mieluummin hetken Espoon saaristossa - sitä kun emme olleet vähään aikaan nähneet. Joonaksen ohjatessa ja Carolinan hoitaessa purjeita saatoin itse keskittyä olennaiseen eli kahvin juomiseen.

Espoon edustalla
Matkan varrella bongasimme rannalla muutamia tuttuja. Nautittuamme kauniista alkusyksyisestä maisemasta sopivan määrän jatkoimme takaisiin kotipoijuun. Perillä olimme puoli kahdeksan aikaan auringon laskiessa ja illan selkeästi viilentyessä. Seuraavalle viikonlopulle suunniteltu matka Kotkaan tulisi olemaan mielenkiintoinen.

Kommentit