Siirry pääsisältöön

Kesä 2017 osa 1 - Takaisin kotipoijuun!

Kevään rempan jälkeen odotus ensimmäiselle purhjehdukselle on aina käsin kosketeltava.
Tällä kertaa pääsimme Mikan kanssa liikkeelle toukokuun loppupuolella, helatorstaiviikonloppuna.

Tulimme perille ajoissa keskiviikkoiltana bussilla ja matkalle bussipysäkiltä otimme pienen mutkan ja kävimme Kotkassa pyörähtämässä. Varsinaiseen määränpäähän päästyämme hoidimme asiaan kuuluvat pakkaamiset, valmistelut sekä reittisuunnittelut.

Reittisuunnittelun yksityiskohtien tarkastusta
Torstaina aamulla heräsimme suhteellisen verkkaisesti ja aamiaisen syötyämme pakkasimme viimeiset tavarat.

Tavarat vedenpitäviin kasseihin ja menoksi!
Pääsimme irroittamaan laiturista vähän ennen kymmentä ja nostimme purjeet kevyeen myötätuuleen. Veneen kontrollit olivat tutuissa paikoissa ja vastamaalattu pohja liukui pehmesti vedessä.

Melko harmaa torstai-aamu
Päivän aikana emme juuri nähdään muita veneitä. Kotkan edustalla väistelimme muutamaa rahtilaivaa, ja puolilta päivin näimme kolmannen purjeveneen. Kanssaveneilijöiden määrän perusteella alkukesä oli näemmä vähän vilpoinen.

Paaran puolen vanttiruuvi kaipaa vaihtoa
Matkan piristämiseksi keksimmekin Mikan kanssa erilaista tekemistä. Iltapäivällä pieni paikallinen matalapaine nosti vähän tuulta ja aaltoja, ja siinä yhteydessä päätimme kiristellä styyran puoleista vanttiruuvia. Tai itse asiassa vaihdoimme sen lennossa.

Ja matka jatkuu
Puuhastelun jälkeen nautimme pussilounaan ja matka kohti Pellingin itäpuolella sijaitsevaa Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen Bockholmamnia jatkui. Tämä suojaisa laguuni on muodostunut meille useana vuonna Kotkan matkalla välietapiksi, se kun sijaitsee mukavasti puolimatkan tuntumassa.

Bockhamnin suojaisassa laguunissa
Seuraavana päivän olimme aamuvirkkuja ja lähdimme kohti Helsinkiä heti seitsemän jälkeen. Tällä aikataululla toki aamiainen tarjoiltiin sitloodassa matkanteon lomassa.

Matka taittui mukavasti, aamupäivän luoteistuuli vei Hajewaa eteenpäin ja välillä pääsimme vuorotellen ottamaan päiväunetkin. Perjantai oli selkeisti lämpimämpi ja aurinkoisempi päivä, vaikka saimmekin alkuiltapäivästä pienen sadekuuron niskaamme.

Kohti Helsinkiä
Tulimme Helsinkiin mukavasti noin viiden korvilla. Tuossa vaiheessa jälleen paistanut aurinko ja vajaa parinkymmenen asteen lämpötila tarkoittivat pizzaa Skifferillä, jonne kutsuimme myös kauniimmat puolemme. Samassa yhteydessä myös miehistö vaihtui hieman Mikan jäädessä Eevan kanssa Helsinkiin ja Carolinan hypätessä Hajewan pinnaan.

Ilta-auringossa kohti kotipoijua
Kotipoijuun pääsimme hieman ennen kymmentä. Tämän toukokuisen purjehdusreissun myötä saattoi todeta kesän alkaneen.

Kommentit