Siirry pääsisältöön

Talvi 2017 osa 2: Pintakäsittelyiden jälkeen vene vesille

Pintakäsittely melko helppoa kun pohjat on laitettu kuntoon. Niinpä vapun aikoihin hoidin valkoiset maalit pinnat paikallen, eli käytännössä kohteena olivat katto ja kyljet.

Toplac
Toki kansi kaipasi vielä hieman huomiota ja maalailuiden yhteydesssä hioin vielä kajuutan etuseinän listaa, tulppailin parit reiät kannessa sekä hoidin niille parit lakkakierrokset.

Seuraavana viikonloppuna Mika tuli mukaan apukäsiksi lakkailuja varten. Useamman vuoden kokemuksella hoidimme ensin perjantaina sitloodan paikkalakat kohdalleen.

Sitroodan lakkausta
Hyvin vauhtiin päässyttä lakkausta ei malttanut lopettaa, vaan päätimme samoille lämmöillä vielä ylilakata koko kannen. Pieni aikataulun venytys illalla palkitsi kun kansi kiilteli lamppujen valossa.

Tuore lakkapinta näyttää hyvältä!
Hyvien yöunien jälkeen jatkoimme pintakäsittelyitä lauantaina. Tuolloin pohja sai maalin ja sunnuntaina vielä viimeistelimme vähän kannen lakkoja.

Hajewan sisällä oli ollut parin viikon ajan kosteita pyyhkeitä, mikä auttoi veneen turpoamista. Hajewa pääsi veteen toukokuun toisen viikon keskiviikkona puuvenekeskuksen toimesta.

Kelluu

Liekö syynä ollut aurinkoinen sää vai kireähkö aikataulu, mutta sen sijaan että olisimme kiinnittäneet helat tukevalla maalla vietimme kuitenkin äitienpäiväviikonlopun lauantain Carolinan kanssa vesillä.  Olin säästellyt lisäksi upouusien epoksointien rekien poraamista pintakäsittelyiden alta, ja niinpä viikonloppu alkoi tällä puhteella.

Reikä kanteen (epoksin läpi)
Olimme tunnollisesti nimenneet aiemmin irroittamamme helat, ja kaivaessamme ne esille kiittelin tuota. Kyseinen pieni vaiva talvella tekee helojen paikalleen laittamisen selkeämmäksi ja mukavammaksi.

Helojen nimeäminen helpottaa tunnistamista
Heloituksen kiinnittämisen yhteydessä nostimme Tanelin ja Carolinan kanssa rikin paikalleen. Näppärästi tuo heloitus sujui, ja väittäisin että oli se mukavampaa ulkona auringonpaisteessa kuin sisällä hallissa.

Dolphiniteä kannen ja helan väliin
Viikonlopun päätteeksi Hajewa oli suurin piirtein valmiina. Seuraavana viikonloppuna toin veneelle vielä muut tavarat talvisäilytyksestä, jonka jälkeen vene olikin valmiina kesää varten.

Vene jälleen vesillä ja valmiina seuraaviin purjehduksiin

Kommentit