Siirry pääsisältöön

Kesä 2017 osa 6 - loppukesän purjehdukset

Kesäloman loppuminen ei suinkaa tarkoittanut purjehduskauden päättymistä vaan pikemminkin että loppukesän ja syksyn kausi olivat alkamassa.

Perjantaina 11. elokuuta lähdimme Juken kanssa viemään Hajewaa kohti yhtä vuoden keskeisistä kisoista, eli Viaporin tuoppia. Sää oli kaunis ja meillä oli sopiva etelän puoleinen sivutuuli, joten pääsimme mukavasti SPS:lle puoli yhdeksän aikaan illalla. Tähän aikaan vuodesta se siis tarkoitti auringonpaistetta ja t-paitakeliä.

Matkalla Helsinkiin
Viaporin tuoppi järjestettiin sitten seuraavana päivänä. Olimme Janin ja Mikan kanssa pirteinä aamu-yhdeksän lautassa matkalla Hajewalle, ja parinkymmenen tehokkaan minuutin jälkeen olimme jo matkalla kohti kisa-aluetta. Itse kisa oli mukava kuten aiemminkin, ja purjehdus sujui oikein mallikkaasti. Mukavan lähdön jälkeen nopeimmat Hait toki ajoivat ohitsemme, mutta maaliin tulimme fliitin puolivälissä. Tämän jälkeen ajoimme Suomenlinnaan.

Juhlaliputus iltapäivän auringossa
Tämän vuoden Viaporin tuoppi ja toki muutkin Helsingissä samaan aikaan järjestetyt tapahtumat pääsivät kokeilemaan mitä luonnon voimat ovat. Illalla näet voimakas matalapaine vyöryi Helsingin yli, Suomenlinnassa hetkeä aiemmin ulkona vallinnut letkeä rantaelämä siirtyi teltan alle. Teltan rakenteista saatiin pitää ihan huolella kiinni, jotta se pysyi tuulessa paikallaan.

Sama paikka pari tuntia myöhemmin
Tuo oli kuitenkin vain ohimenevä ilmiö, ja pian illanvietto jatkui, toki pääosin teltassa. Sunnuntai-illansuussa sain sitten vuorostaan Masan ja Mikon mukaan tuomaan Hajewaa kohti kotipoijua. Matka sujui kokeneen miehistön kanssa erittäin leppoisasti.

Ja takaisin kotipoijua kohti
Tämän jälkeen Hajewa lepäilikin kotipoijussa pari viikkoa, kunnes sunnuntaina 28. elokuuta saimme Pinjan ja Jennin mukaan purjehdukselle. Sää oli mitä sopivin, sillä uudet purjehtijat pääsivät kokeilemaan Hajewaa mukavan kevyessä tuulessa.

Purjehtimassa
Elokuun jälkeen Hajewalla kalenterissa oli vielä perinteinen kaveriporukalla järjestämämme regatta syyskuun ensimmäisellä viikolla. Jo useampana vuonna elo-syyskuun taite on tuulien puolesta ollut kevyt, ja sama kuvio jatkui edelleen. Ihmettelin säätiedotuksia ja yritin löytää hyvän hetken Hajewan tuomiselle Helsinkiin. Tälle löytyi sitten sopiva rako keskiviikkona 6. syyskuuta, jolloin Juuson kanssa hyppäsimme töiden jälkeen veneeseen ja nautiskelimme iltapurjehduksesta.

Auringonlaskussa kohti Helsinkiä
Torstaina 7.9. oli vuorossa regatta. Tänä vuonna osallistujia oli vähän vähemmän, mikä tarkoitti että veneissä oli hyvin tilaa. Eki tuli Hajewaan mukaan, ja hänen kanssaan hurjastelimme Blekholmenin ympäri. Matkaan meni noin tunti :)

Valkosaaren ympäri
Seuraavana päivänä toimme Hajewan takaisin kotipoijuun Carolinan kanssa. Loppukesän purjehdukset alkoivat olla nyt takanapäin, mutta kaudesta oli yhä jäljellä muutamalle seuraavalle viikonlopulle suunnittelemamme purjehdus Kotkaan.

Kommentit