Siirry pääsisältöön

Kesä 2017 osa 3 - Hangon regatta

Hangon regatta 2017 koitti pari viikkoa juhannuksen jälkeen, 7-9. heinäkuuta. Kuten edellisinäkin vuosina, majaili vahva 19 veneestä hai-laivue perinteisellä paikallaan HSF:n edessä. Hajewan miehistö koostui tällä kertaa Carolinasta, Viccosta ja Mikasta, kukin oli mukana kahtena päivänä.

Veneet rivissä kisaa odottamassa
Perjantaina kisasimme Carolinan ja Mikan kanssa. Normaaliin tapaan lähdimme ajoissa satamasta, jotta ehdimme testaamaan purjeiden nostot ja laskut, sekä tuuliolosuhteet radalla.

Mikan ja Carolinan kanssa matkalla kisa-alueelle
Ensimmäinen päivä meni mukavasti aluksi radalla, ja sen jälkeen muiden hai-purjehtijoiden kanssa iltapäivän auringosta nauttiessa.

Toisena päivänä olimme liikkeellä Mikan ja Viccon kanssa. Erittäin kevyet tuulet jatkuivat ja niinpä ajoimme koneen avustamana rata-alueelle.

Moottorilla avustamana matkalla rata-alueelle
Toinenkin päivä meni mukavasti, ensimmäisessä lähdössä toki tulimme maaliin sen verran kärkivenettä jäljessä ettemme harmillisesti saaneet tulosta, mutta toinen lähtö oli meille oikein onnistunutut.

Toisena päivänä starttia odotellessa
Kolmantena päivänä Vicco ja Carolina olivat mukana kisaamassa, tuulet olivat edelleen erittäin kevyyet mutta aurinko paistoi lämpimästi. Päivän ensimmäisessä lähdössä jäimme jälleen tuloksetta mutta toisessa lähdössä onnistuimme paremmin. Jo toiseen kertaan kisan aikana turvauduimme moottoriin, tällä kertaa matkalla takaisin satamaan.

Regatta paketissa :)
Regatan jälkeen oli vuorossa Hajewan kotipoijuun siirto. Edeltävän viikon navakat tuulet olivat jääneet sinne, ja nyt meillä oli Mikan kanssa tiedossa hinaus takaisin pääkaupunkiseudulle.

Lähdimme varhain maanantai-aamuna Hangosta liikkelle. Tasaisella reippaalla marssivauhdilla matka taittui todella mukavasti ja olimme takaisin kotipoijussa jo illansuussa.

Hinauksessa takaisin kotipoijuun
Regatta oli jälleen kesäinen hauska tapahtuma, jossa oli mukava tavata kavereita ja tutustua uusiin kanssapurjehtijoihin. Ja regatan jälkeen Hajewa oli päässyt takaisin kotipoijuun odottamaan parin viikon kuluttua vuorossa olevaa kesälomapurjehdusta Mikan, Eevan ja Carolinan kanssa.

Kommentit