Siirry pääsisältöön

Kesä 2018 osa 2 - kotipoijuun

Hajewa odotti Kotkassa vajaan viikon seuraavaa purjehdusta. Käytännössä heti toukokuun puolivälin jälkeen lähdimme Carolinan kanssa Kotkasta Helsinkiä kohti.

Sivutuuli vie eteepäin
Säätila oli edeltävään viikonloppuun nähden oikeastaan säilyttänyt parhaat puolet ja täydentänyt arseaanlia varastosta pohjoisen puoleisella tuulella. Käytännössä meillä oli siis ajankohtaan nähden mukavan lämmintä ja sen lisäksi sivutuuli vauhditti etenemistämme mukavasti.

Jossain Pellingin lähellä
Meillä ei ollut oikeastaan kovin tarkkoja suunnitelmia - tavoitteena oli jäädä ekaksi yöksi jonnekin Pellingin lähistölle, ja sunnuntaina saapua pääkaupunkiseudulle. Matka eteni kuitenkin sen verran mukavasti, että pääsimme illaksi Pellingin länsipuolella sijaitsevaan Äggskäriin.

Poiju + laituri = huoleton
Paikka on siitä mielestä tuttu että olimme olleet siellä Mikan ja Eevan kanssa pari vuotta aiemmin kesälomapurjehduksella. Lisäksi sen ohi tulee purjehdittua joka vuosi, joko etelä- tai pohjoispuolelta.  Päästyämme perille paistoimme makkarat päivälliseksi ja lisäksi kävimme ilta-auringossa kiertämässä saarta.

Ilta-aurinkoa
Kevään purjehdusten yksi ehdottomasti merkille pantava asia on lintujen määrä. Joka kevät suurin piirtein toukokuun alkupuolella on luonnonilmiö nimeltä Antarktika, jolloin valtava määrä lintuja lentää itäisen Suomenlahden yli matkalla kohti Siperiaa. Olimme seuranneet tätä näytelmää Mikan kanssa edeltävän viikonloppuna, ja sama ilmiö jatkui myös tällä matkalla.

Lintuparvi lähtee liikkeelle
Sunnuntaina lähdimme ajoissa liikkeelle, sillä sää oli vähän keventyntyt. Matka taittui kuitenkin sen verran mukavaa tahtia, että päätimme jatkaa purjehdusta kotipoijuun saakka.

Kevyen kelin purjehdusta :)

Kommentit