Siirry pääsisältöön

Kesä 2018 osa 3 - Hankoon

Toukokuun kahden purjehduksen jälkeen Hajewa sai loikoilla kotipoijussa jonkin aikaa kaikessa rauhassa, kunnes tiistaina heinäkuun alussa oli jälleen aika lähteä Hankoa kohti.

Kävin hakemassa Joonaksen Hajewalle vähän ennen yhdeksää ja siitä otimme nopeasti köydet irti. Keli oli mietä miellyttävin: tuuli oli kevyt, ei ollut liian kuuma ja kevyt vesisade jäähdytti aamukahvia juuri sopivasti.

Matka alkaa
Kevyessä säässä meillä oli hyvin aikaa havainnoida mitä ympäristössä tapahtuu. Vähän ennen Porkkalanniemeä huomasimme, kuinka norppa seurasi meitä hetken aikaa.

Matkakumppani
Vähän aikaa myöhemmin näimme horisontissa myös jotain muuta mielenkiintoista. Alkuun siitä ei ihan saanut selvää, mutta hetken kuluttua näimme purjeveneen ja sitä kuljettavan kumiveneen lähestyvän meitä.

Horisontissa siintää toinen vene
Samassa yhteydessä meillä kävi myös hyvä tuuri - saimme kyydin kohti Inkoota. Yleensä joutuessamme turvautumaan pidemmällä matkalla sähkömoottoriin ajamme melko hiljaa, joten tämä hinaus sopi meille hyvin sillä matkavauhtimme Inkoota kohti yli kaksinkertaistui. Porkkalanselällä samaan letkaan liittyi myös kolmas vene.

"Kolme pientä purjevenettä marssi näin, ..."
Pääsimme hyvin Joonaksen kanssa perille ja lämpimän suihkun jälkeen vuorossa oli hampurilainen paikallisessa ravintolassa. Loppuillan kertasimme sitten Joonaksen kanssa lähiajan kuulumisia.

Taliskeriä muovilaseista
Keskiviikkoaamuna Joonas lähti julkisilla takaisin kotia kohti Artun ja Tiian liittyessä miehistöön puolilta päivin. Pilvet olivat väistyneet ja purjehdussää oli oikeastaan mitä mukavin. Pakkasimme tavarat veneeseen ja lähdimme kohti Tammisaaren saaristoa.

Matka jatkuu
Matka eteni mukavasti, tosin iltaa kohden tuuli taas keveni ja matkavauhti sitä mukaa hiljeni. Perille Modermaganiin saavuimme auringonlaskun aikaan.

Lähes perillä auringonlaskun aikaan
Seuraava päivä alkoi taas puolipilvisenä. Tiia ja Arttu valmistelivat aamiaisen sillä aikaa kun laitoin veneen purjehduskuntoon.

Aamiainen valmistuu
Tällä kertaa säätila sopi matkantekoon hyvin ja kevyt sivuvastainen kuljetti meitä hyvin eteenpäin. Parin päivän aikana Tiia ja Arttu tottuivat Hajewaan ja siten saimme pyöritettyä eri tehtäviä mukavasti.

Kippari keskittyy kuvaamiseen :)
Lisäksi aamun puolipilvinen sää muuttui sitä aurinkoisemmaksi, mitä lähemmäs Hankoa saavuimme.

Ja aurinkoa
Hieman ennen perille pääsyämme ihailimme hetken aikaa klassista purjevenettä, joka tuntui ajavan suoraan meitä kohti. Hetken kuluttua tunnistimme meille viittoilevan kapteenin - Juuso oli Cecillensä kanssa myös matkalla Hankoon. Regatta oli alkamassa seuraavana päivänä.

Kommentit