Siirry pääsisältöön

Viimeistelyä vaille

Pääsiäisen jälkeen kevätrempan painopiste siirtyi enemmän iltoihin. Tiistain, keskiviikon, torstain ja perjantain ohjelmaan kuului joko valkoisen precoten tai lakan levittelyä.

Lakka- ja maalikerrokset kasvavat
Useammat toistot alkoivat tuoda tulosta, ja lakka-maalirajapinta alkoi muodostua. Tässä auttoi (tai ainakin tuntui auttavan) myös pensselin päivittäminen pehmeämpään,jolloin maali pysyi paremmin maalarinteipin ulko- eikä alapuolella.

Lauantaina aamulla jatkoimme taas täydellä tohinalla Carolinan kanssa. Kansi sai neljännen lakkansa, jonka jälkeen siirryimme tarkastelemaan maston ja puomin tilannetta. Olimme käyneet ne edeltävänä vuonna huolellisesti läpi. Maston noston yhteydessä mastosta irtosi pala lakkaa. Korjasin kohdan silloin Le Tonkinoisin täyttöpastalla, ja tuo korjaus oli onnistunut hyvin - puu oli säilynyt täysin kunnossa.

Masto ja puomi ovat hyvässä kunnossa
Paikkalakkasimme maston ja puomin viikonloppuna pariin kertaan, ja viimeiset kierrokset on suunnitteilla pari päivää ennen vesillelaskua.

Lauantaina jatkoin vielä illalla maalaamalla vesilinjan vihreät linjat. Toplacin levittämisen jälkeen nousee väkisin hymy suupieliin, sen verran suuri työn jälkeen on nähtävissä.

Vesirajan vihreät linjat maalattuna
Lauantain päätteeksi levitin myös yhden valkoisen pohjamaalikerroksen. Tämä tuli tehtyä melkoisella huolellisuudella ja pienellä pensselillä, sillä maalattavan alue päättyi muutamaa tuntia aiemmin lakattuun kanteen. Tämäkin työn vaihe onnistui mukavasti.

Sunnuntai-aamuna kävin tuumasta toimeen ja hioin kyljet himmeäksi ja muutaman tunnin kuluttua tämä oli valmis. Seuraava viikko tuleekin näyttämään tuliko tässä haukattua ylimääräinen pala kevään kunnostukselle, mutta luottavaisin mielin on katse suunnattu jo seuraavan viikon vesillelaskuun.

Carolina tuli mukaan viettämään aurinkoista iltapäivää, jonka aluksi kuitenkin vielä levitimme yhden valkoisen  pohjamaalikerroksen teltan suojissa. Tämän jälkeen masto ja puomi saivat toisen paikkalakkakierroksen.

Vappua edeltävä viikonloppu oli lämmin
Myöhäisen ulkona nautitun lounaan jälkeen Hajewa sai Carolinan toimesta seuraavan paikkalakkakierroksen. Samalla maalasin veneen pohjan jo tutuksi tulleella Hempelin Basicilla. Tosin tänä vuonna käyttämäni tela oli rasittavan pitkäkarvainen, joten punaisia maalipisaroita tuntui olleen kaikkialla.

Vappua edeltävä viikonloppu hurahti jälleen vauhdikkaasti - ja mikä parasta, kunnostus pysyi aikataulussa. Seuraavalla viikolla tiedossa on pintojen viimeistelyt, talon purku ja Hajewan vesillelaskun myötä myös toivottavasti kauden ensimmäinen purjehdus!

Kommentit